Кличку поскаржились на відсутність гарячої води у Києві

Скарги оприлюднені в петиції до мера столиці

У двох районах Києва немає гарячої води з травня, попри обіцянки постачальника послуг. Відповідна петиція зареєстрована на офіційному сайті Київської міської державної адміністрації, передають "Коментарі".

Автор петиції №10994 Денис Коваленко звернувся до столичної влади з вимогою змінити постачальника теплової енергії ТОВ "Євро-Реконструкція". Це підприємство є оператором послуг з теплопостачання Дарницької ТЕЦ, що обслуговує Дарницький та Дніпровський райони Києва.

"У зв'язку з відсутністю гарячого водопостачання з 10 травня по сьогоднішній час та постійними переносами ремонтів та відновлення гарячого водопостачання, до цього постійними недогрівами води до затвердженої температури компанією Євро-Реконструкція в Дніпровському та Дарницькому районах прошу змінити постачальника даних послуг Євро-Реконструкцію, як постачальника, який не виконує свої обов'язки перед киянами, нараховуючи плату за неіснуючи послуги", — йдеться в петиції до Київського міського голови.

Петиція зареєстрована 8 серпня та вже зібрала 67% голосів — понад чотири тисячі з шести необхідних для розгляду мером столиці. Збір підписів триватиме ще 32 дні.

Минулого тижня у оператора Дарницької ТЕЦ ТОВ "Євро-Реконструкція" заявили про відновлення гарячого водопостачання для споживачів з 26 серпня. Киян запевнили, що ТОВ "Євро-Реконструкція" разом з оператором зовнішніх інженерних мереж комунальним підприємством "Київтеплоенерго" забезпечить відновлення постачання гарячої води в усі будинки мешканців столиці. Про відновлення гарячого водопостачання в усі будинки у ТОВ "Євро-Реконструкція" відзвітували вже 29 серпня.

"Якщо у вашому будинку тимчасово відсутня гаряча вода, то це пов’язано з проведенням оператором зовнішніх інженерних мереж аварійних або ремонтних робіт на теплових мережах та центральних теплових пунктах", — йдеться в заяві постачальника послуг.

Однак кияни скаржаться, що там, де гарячу воду увімкнули, з кранів тече ледь тепла вода. Люди обурені неякісними послугами ТОВ "Євро-Реконструкція" та висловлюють своє обурення в дописах до повідомлень компанії у Facebook.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Київський міський голова Віталій Кличко відповів на петицію щодо скасування рішення Ради оборони Києва про зупинку роботи громадського транспорту під час повітряної тривоги. Мер столиці наголосив, що це рішення ухвалювали з урахуванням оцінки поточної та прогнозованої безпекової ситуації в столиці. Правила можуть переглянути виключно за умови суттєвої стабілізації ситуації та рекомендацій від Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Тим часом на сайті мерії зареєстрували нову петицію — від влади столиці вимагають заборонити прокат самокатів у Києві.

Нагадаємо, столична влада підтримала пропозицію киян оплачувати проїзд банківською картою в усіх видах громадського транспорту у Києві. Відповідна петиція набрала необхідну кількість голосів та розглянута мером столиці Віталієм Кличком. Окрім того, меру столиці Віталію Кличку запропонували втричі скоротити керівників комунальних підприємств.

Читайте також, що в опалювальний сезон у Броварах не буде гарячої води.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися