Коронавірус у Києві. Починається нова хвиля захворювань - головний санітарний лікар

В українській столиці та інших містах починається нова хвиля захворюваності на коронавірусну інфекцію

В українській столиці та інших містах починається нова хвиля захворюваності на коронавірусну інфекцію. Про це стало відомо з коментарів, які дав головний санітарний лікар України Ігор Кузін в інтерв'ю журналістам видання Укрінформ.

За його словами, останні три роки пік захворюваності на коронавірус фіксується у вересні, цього року також спостерігається зростання захворюваності і зараз починається нова хвиля інфекції. Він зазначив, що реєструються дедалі вищі відносні свідчення хворих.

Нагадаємо, що у Києві фіксують нові клінічні прояви коронавірусної хвороби через мутацію штаму "Омікрон". Чи загрожує столиці нова хвиля пандемії, розповіла директор Департаменту охорони здоров'я Київської міської державної адміністрації (КМДА) Валентина Гінзбург.

За її словами, кількість хворих на коронавірус у Києві стрімко зростає, а єдиним дієвим способом профілактики хвороби залишається вакцинація.

"Найвищий показник вакцинації серед усіх адміністративно-територіальних одиниць України був у Києві. Саме завдяки високим показникам вакцинації ми були достатньо забезпечені ліжками, які не так важко переносили хворобу", - зазначила Гінзбург.

За минулий тиждень у столиці зафіксували понад 700 нових хворих на COVID-19, а тижнем раніше — понад тисячу. Поки що у столиці незначна кількість хворих потребує стаціонарного лікування, але випадків з тяжким перебігом коронавірусної хвороби у Києві побільшало. Нині у столичних лікарнях на стаціонарі перебувають понад двісті дорослих пацієнтів, з яких дванадцятьох дітей.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Гонта

6 вересня 2022, 07:13

Кузин и Гинзбург - два сапога, пара. Две марионетки, которые работают на заокеанских кукловодов и отрабатывают свои 30 сребреников. Надо не забыть заслуги этих моральных уродов, как и тех, кто во власти Украины благословляет подобное безосновательное разжигание коронаистерии. Уроды, которые во время войны расходуют бюджетные деньги на подобные игрища, заслуживают не посадки с конфискацией, а высшей меры социальной защиты.

perst proroka

5 вересня 2022, 22:39

ети недоразвитые снова взялись за старое, заражать амереканской заразой людей

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися