Київ посів перше місце в світі за рівнем забруднення повітря (РЕЙТИНГ)

Рівень забруднення оцінили як шкідливий для здоров’я

Київ очолив світовий рейтинг міст за рівнями якості повітря та забрудненості атмосфери. Як передають "Коментарі", якість повітря у столиці оцінили як шкідливий для здоров’я.

За рівнем концентрації шкідливих речовин у Києві допустима норма, рекомендована Всесвітньою організацією охорони здоров’я, перевищена у понад 25 разів. На такі високі показники забрудненості повітря у Києві могли значно вплинути тривалі торф’яні пожежі, через які столиця кілька днів потерпає від їдкого диму та смогу.

У світовому рейтингу забрудненості повітря друге місце посіла столиця Колумбії Богота, третє — столиця Кувейту. На четвертому та п’ятому місцях — столиці Перу та Індонезії Лима і Джакарта. До десятки самих забруднених міст у світі за якістю повітря також увійшли Сараєво (Боснія), Ухань, Шеньчжень і Гуанчжоу (Китай). Замкнув рейтинг з ТОП-10 Тегеран (Іран).


Нагадаємо, що у Києві через торф’яні пожежі поблизу столиці кілька днів утримається сильне задимлення повітря. Киянам радять тримати вікна закритими і відмовитись від тривалих прогулянок. Рятувальники кілька днів гасять торф’яні пожежі в Київській області.

Наразі триває ліквідація загорання торфу у Вишгородському та Броварському районах. Через пожежі торф’яного настилу задимленість повітря спостерігається не тільки у Києві, а й в інших громадах навколо столиці поблизу осередків пожеж. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області від вибуху знесло стіни приватного будинку, від вибухової хвилі травмовані двоє жінок і немовля. Вибух стався у селі Іванівка Ставищенської територіальної громади. В приватному житловому будинку, розташованому на вулиці Петрівських, вночі вибухнув газ. 

Днями у Дарницькому районі Києва загасили масштабну пожежу на території автозаправної станції. Пожежа сталася на житловому масиві Осокорки. Тут горіла адміністративна будівля на території АЗС, що на вулиці Зарічній, 1. Завдяки оперативним діям вдалося запобігти розповсюдженню полум'я на резервуари з паливом. Жертв та постраждалих немає, проте будівля, схожа на торгівельний кіоск, вигоріла вщент. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися