Водії масово скаржаться на затори через блокпости на в’їзді до Києва

До влади столиці зареєстрували кілька петицій

На в’їзді до Києва щодня утворюються величезні затори та водії змушені витрачати багато часу та пального марно через неналежну організацію роботи блокпостів. Про це люди скаржаться столичній владі у відповідних петиціях, передають "Коментарі".

Автор петиції №11154 Денис Романенко пропонує поліпшити організацію блокпостів на в’їзді до Києва для зменшення часу очікування у черзі і зменшення витрат палива.

"Ресурси громадян і держави особливо важливі під час війни. Зараз непомірна кількість часу і пального витрачається марно через довгі очікування у заторах перед блок постами на в’їзді до столиці. Це ускладнює логістику та негативно впливає на економіку міста", — зазначив Романенко.

У своєму зверненні автор петиції №11154 пропонує столичній владі взяти за приклад організацію пропускних пунктів у кілька смуг руху на платних автошляхах Європи. "Розширивши ширину пропускного пункту до 4-6 полос ситуацію з заторами було б вирішено", — вважає Романенко.

В іншій петиції №11157 столичній владу закликають взагалі демонтувати блокпости та тимчасові споруди, що обмежують рух у Києві. На думку автора цієї петиції Андрія Денисюка, блокпости на в'їздах в Київ є неефективними: "вкрай рідко перевіряються документи, та і перевірка документів навряд ефективно допомагає виявити ДРГ чи шпигунів". Зі щоденним збільшенням транспортного потоку такі блокпости суттєво ускладнюють рух, у тому числі і спецтранспорту, наголосив автор петиції №11157.

"Також по місту та на його околицях на дорогах залишаються тимчасові споруди, які обмежують рух (Київ-Бровари, вул. Братиславська та інші). Такі споруди неодноразово ставали причиною для серйозних ДТП, оскільки не обладнанні належними світловими та світловідбивними засобами. Все це створює небезпеку для жителів міста та значно ускладнює відновлення життєздатності Києва. Прошу демонтувати тимчасові споруди, які обмежують рух, та зняти блокпости або суттєво посилити їх пропускну здатність", — йдеться у зверненні до Київського міського голови Віталія Кличка.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Київський міський голова Віталій Кличко відповів на петицію щодо скасування рішення Ради оборони Києва про зупинку роботи громадського транспорту під час повітряної тривоги. Мер столиці наголосив, що це рішення ухвалювали з урахуванням оцінки поточної та прогнозованої безпекової ситуації в столиці. Правила можуть переглянути виключно за умови суттєвої стабілізації ситуації та рекомендацій від Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Тим часом на сайті мерії зареєстрували нову петицію — від влади столиці вимагають заборонити прокат самокатів у Києві.

Нагадаємо, столична влада підтримала пропозицію киян оплачувати проїзд банківською картою в усіх видах громадського транспорту у Києві. Відповідна петиція набрала необхідну кількість голосів та розглянута мером столиці Віталієм Кличком.

Читайте також, що Кличку запропонували втричі скоротити керівників комунальних підприємств.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися