На Київщині зробили важливе перейменування: подробиці

На території Василькова Київської області перейменували дві міські вулиці на честь радянської космонавтики та депутата держдуми від Єдиної Росії Валентини Терешкової

На території Василькова Київської області перейменували дві міські вулиці на честь радянської космонавтики та депутата Держдуми від Єдиної Росії Валентини Терешкової. Про це стало відомо із повідомлення, яке опублікувала міський голова Василькова Наталія Баласинович.

За її словами, депутати місцевої міської ради підтримали перейменування 132 вулиць, які пов'язані з російським та радянським культурним влиттям.

Вулиця та провулок Валентини Терешкової були перейменовані на Ботанічну та Ботанічну відповідно.

Нагадаємо, що більшість з опитаних киян ставляться до дерусифікації добре:

- Треба змінювати всі ці назви.

— Те, що було, станції метро, всі ці вулиці, Московська — не остання — я вважаю, правильно, що все це перейменовуватимуть на якісь українські назви.

— До цих подій ставився до Російської Федерації дуже позитивно, дуже поважав їх і любив. Я вважав їх, щиро кажучи, братами. На сьогоднішній день вони для мене найбільші вороги.

— Я думаю, треба вибирати такі назви, які не викликали б у всьому нашому українському суспільстві якісь претензії, бо можна догодити одним і не догодити іншим. У нас різний народ, зовсім різний і з мови, і з культури. Ми різним і в один бік не можна перегинати.



    Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


    Засуха

    8 вересня 2022, 07:12

    Дура

    Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
    Поділитися