У підтопленому селі Демидів зафіксували зниження рівня води

Як вирішують проблеми у населеному пункті

У підтопленому селі Демидів, що під Києвом, рівень води поступово знижується. Як передають "Коментарі", про це заявив Демидівський селищний голова Володимир Підкурганний.

За словами посадовця, наразі в сілі Демидів рівень води знизився на понад 1,7 метрів. Зокрема, суттєво зменшилося підтоплення безпосередньо біля приватних будинків. У підвалах будинків вода ще є, але і там її рівень поступово падає, запевнив Демидівський селищний голова.

Підкурганний також розповів про ситуацію на дамбі в Козаровичах. Він наголосив, що ця гідроспоруда не підпорядковується Димерській селищній раді. Однак місцева влада слідкує за цим об’єктом. Тут планують провести роботи щодо ущільнення бетонного перекриття, яке стримує воду, а потім — відкачування води промисловими насосами.

"Процес виготовлення "шандори" триває, постійно спілкуємося із виконавцем разом із керівництвом Вишгородська районна рада Київської області на чолі із Олексій Данчин та виконавцем робіт, ми й самі вимагаємо строків виконання від підрядника, хоча і не є стороною тих правовідносин", — заявив Демидівський селищний голова Володимир Підкурганний.

Місцевих мешканців села Демидів запевнили, що ситуація з відкачкою води контрольована і панікувати не потрібно.

Нагадаємо, в селі Демидів, мешканці якого зупинили наступ російських окупантів на Київ підірвавши дамбу водосховища, вода продовжує затоплювати будинки та навколишню територію. У серпні ситуація через підтоплення населеного пункту погіршилась та залишалась критичною. Люди бідкались, що можуть не пережити цю зиму через затоплені будинки, погреби та поля. Городи селян перетворилися на болота, а пасти худобу ніде.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що пошкоджений шлюз дамби Київського моря біля села Демидів відновлять в найкоротші терміни. Після звільнення Київської області від російських окупантів над проектом відновлення пошкодженого шлюзу почали працювати фахівці. 

Джерело: https://t.me/garvvp/57


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися