Дамбу Київського моря біля Демидова обіцяють відновити якнайшвидше

На ситуацію з підтопленням села відреагували у військовій адміністрації

Пошкоджений шлюз дамби Київського моря біля села Демидів відновлять в найкоротші терміни з урахуванням заходів безпеки. Про це повідомили у Київській обласній військовій адміністрації, передають "Коментарі".

На початку повномасштабного вторгнення російських окупантів та під час бойових дій під Києвом була пошкоджена дамба на річці Ірпінь. Через це вода з Київського водосховища майже затопила село Демидів.

За словами голови Київської обласної військової адміністрації Олексія Кулеби, в селі Демидів біля села Козаровичі частково підтоплені близько пів сотні приватних будинків. Після звільнення Київської області від російських окупантів над проєктом відновлення пошкодженого шлюзу почали працювати фахівці. Паралельно проводили роботи з відкачки води із садиб мешканців села Демидів.

"Рівень води в заплаві річки Ірпінь вдалося знизити. Також на цей час встановлюються додаткові помпи. Воду із заплави скидають у Київське водосховище через резервний шлюз. Балансоутримувач споруди проводить регулярні перевірки стану дамби. Вона знаходиться у функціональному стані", — заявив Кулеба.

Голова Київської обласної військової адміністрації запевнив, що ремонт на пошкодженому шлюзі дамби Київського моря розпочнуть найближчим часом. Підготовчі роботи планують провести з 1 по 10 липня, а повністю завершити ремонт — до 1 серпня цього року.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що внаслідок руйнування дамби Київського водосховища під час повномасштабного російського вторгнення вода продовжує затоплювати село Демидів, що під Києвом. Мешканці населеного пункту в розпачі та готові перекривати дорогу аби до їхніх проблем дослухались.

Нагадаємо, другий російський гелікоптер витягли з днища Київського водосховища. На березі в уламках бойової машини знайшли тіла двох російських військових. Детальніше про те, як витягували збитий Збройними Силами України ворожий гвинтокрил, дивіться у сюжеті МВС України.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися