Оренда квартир у Києві значно подорожчала: скільки коштує зняти житло

В українській столиці останнім часом значно зросли ціни на оренду квартир - також знизилася кількість пропозицій

В українській столиці останнім часом значно зросли ціни на оренду квартир – також знизилася кількість пропозицій. Про це стало відомо із повідомлення, яке опублікували аналітики OLX нерухомість.

Відомо, що у Києві знизилася пропозиція — за перший тиждень вересня падіння у столиці становило 23%. Упродовж тижня оренда однокімнатної квартири подорожчала на 1000 гривень порівняно з першим тижнем серпня.

За прогнозами, восени очікується стрибок цін на оренду квартир через переїзди людей у великі міста та повернення переселенців.

Середня ціна однокімнатної квартири становитиме 9400 гривень, двокімнатна – 13150, а трикімнатна – 19530.

Нагадаємо, що юджетні варіанти можна знайти в Деснянському, Святошинському, Дніпровському, Оболонському, Подільському та Дарницькому районах Києва. Середня ціна оренди однокімнатної квартири – 4-6 тисяч гривень на місяць. Двокімнатну квартиру у цих частинах столиці можна орендувати за 6-8 тисяч гривень.

Ринок орендованих квартир активно відновлюється і в Київській області. Порівняно з травнем кількість оголошень про здачу квартир в оренду в регіоні зросла на третину – це понад шість тисяч унікальних варіантів.

Найпопулярніші міста Київської області серед орендарів житла у липні – Бровари, Ірпінь, Бориспіль, Буча та Васильків. Найдоступніші ціни на оренду однокімнатних квартир у липні були у Бородянці – 3500 гривень на місяць, а також у Бучі, Борисполі, Гостомелі – 5000 гривень на місяць, у Василькові та Ірпені – 5500 гривень на місяць. Однокімнатну квартиру у Броварах можна було орендувати за 6000 гривень на місяць.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися