Синоптики попередили про зливи та похолодання у Києві

Як готуються до погіршення погоди у столиці

У Києві цими вихідними, 10 та 11 вересня, синоптики прогнозують значне погіршення погоди. Про підготовку до злив відзвітували в мерії столиці, передають "Коментарі".

За даними Українського гідрометцентру, у суботу та неділю у Києві прогнозують зливи та відчутне зниження температури повітря. Через це у столиці протягом доби 10 вересня та вночі 11 вересня оголосили перший рівень небезпечності — жовтий.

"Кияни! Завтра посидіть вдома, якщо немає нагальної потреби кудись вибиратися. Бо 10-го  вересня у Києві будуть дощі, вітрюган і холодяка. Якщо стриманіше — очікуються дощі, місцями сильні, пориви південно-східного вітру до 15-20 метрів за секунду, похолодання до +10 - +12 градусів", — спрогнозувала синоптик Наталка Діденко.

Загалом по Україні у суботу, 10 вересня, опади охоплять західні, північні та центральні області, окрім Дніпра з районами. Дощі можуть супроводжуватися грозами та сильним вітром. Температура повітря суттєво знизиться на півночі та в центрі України — подекуди до дев’яти градусів тепла.

Столичні комунальники в усіх районах Києва посилили роботу. В Київській міській державній адміністрації відзвітували, що гідрослужби проводять чистку колекторів дощової каналізації, дощоприймальних колодязів та решіток зливостоків. Окрім того, в мерії столиці зазначили, що до початку опадів аварійні бригади чергуватимуть на місцях можливих підтоплень. За такими локаціями посилено моніторинг.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що мер Києва Віталій Кличко розглянув петицію щодо покращення зливних систем та створення нових зливостоків у столиці. Кияни скаржились на складнощі для пересування столицею через підтоплення під час сильних дощів. Київський міський голова Віталій Кличко надав офіційну відповідь на петицію щодо зливостоків у столиці

Нагадаємо, за попередніми прогнозами директора Укргідрометцентру Миколи Кульбіди, зима у Києві і в Україні в цілому буде теплою з температурою вищою за норму. Похолодання будуть короткочасними і можуть бути надзвичайно жорсткими. В цілому в зимовий період середня температура повітря буде близько п’яти градусів морозу.

Читайте також, що розповіли про примхи літньої погоди у столиці метеорологи.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися