Експерт розповів, завдяки кому контрнаступ на Харківщині став успішним

Одним з тих, кому ми маємо завдячувати військовими успіхами ЗСУ на сході України, є командувач Сухопутних військ генерал-полковник Олександр Сирський. Про це повідомив політичний експерт Олексій Голобуцький на своїй сторінці у Facebook.

"Сьогодні на наших очах розгортається унікальна операція українських військ, де ворог втрачає раніше захоплені території. Однак поза кадром залишаються автори цих, без перебільшення, унікальних військових операцій. Вони неохоче спілкуються з пресою, тому зазвичай залишаються в тіні своїх успіхів. Чи не головним непублічним архітектором останніх перемог українського війська є командувач Сухопутних військ генерал-полковник Олександр Сирський. Для початку Сирському вдалося зупинити ворожий наступ на харківському, ізюмському, бахмутському, авдіївському та інших оперативних напрямках. А потім - успішно потіснити ворога", - заявив Голобуцький.

За його словами, саме Сирський розробляв план контрнаступу на Балаклею, і вона стала першим звільненим містом в межах цього контрнаступу. Спочатку до цього плану критично поставилися у Генштабі, однак Сирському вдалося переконати військове керівництво країни в його необхідності, зазначив експерт.

Також командувачем Сухопутних військ розроблено план звільнення Куп’янська, який окупанти перетворили на один з головних своїх логістичних центрів.

"Це місто зараз один з головних логістичних хабів окупантів та є центральною артерією живлення військових з’єднань на харківському та ізюмському напрямках. В мережі вже з’явились фото українських військових поруч зі стелою на в’їзді в Куп’янськ. Якщо ЗСУ відб’ють Куп’янськ, то окупаційні війська змушені будуть відійти з півночі і сходу Харківської області. Це буде ще один відчутний морально-психологічний удар по путінському режиму", - зазначив експерт.

Він наголосив, що сьогоднішні успіхи у контрнаступі за планом Сирського відкривають нові можливості в частині подальшого зміщення позицій ворога. І  натякнув, що дуже скоро ми побачимо ще більше українських прапорів над звільненими українськими містами.

Голобуцький також повідомив, що в активі Олександра Сирського – вихід українських військових з Дебальцево у 2015 році та організація захисту Києва в перші дні широкомасштабного російського вторгнення в Україну в лютому 2022 року.

"До російсько-української війни, що почалася в 2014 році анексією Криму і вторгненням на Донбас, Сирський командував 72-ю механізованою бригадою. Під час АТО він координував вихід українських військових з Дебальцева, а сформована ним група "Барс" прикривала відхід частин ЗСУ. Після російської навали 24 лютого він очолив військові сили для захисту Києва: було сформовано два потужних кільця оборони, а наступальні сили супротивника було розпорошено, знищено безпрецедентно велику кількість військової техніки і живої сили ворога", - зазначив Олексій Голобуцький.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися