Оплата за проїзд у Києві банківською карткою: як працюватиме система

Подробиці розповіли в мерії столиці

У Києві тестують систему оплати банківською карткою в наземному комунальному транспорті. Про це розповів заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Оленич, передають "Коментарі".

За словами заступника мера Києва Петра Оленича, наразі система тестується у закритому режимі.

"Ще у лютому команда була готова проводити випробування, проте зі зрозумілих причин вони перенеслись. Для оплати проїзду достатньо буде прикласти банківську карту або гаджет з функцією безконтактної оплати до валідатора. Вони отримали всі необхідні налаштування", — зазначив Оленич.

Для підтвердження оплати за проїзд потрібно буде сказати контролеру останні чотири цифри банківської картки, щоб транзакцію можна було ідентифікувати, або показати списання в будь-якому банківському додатку.

"Сервіс дозволить користуватись і карткою киянина. Валідатори автоматично будуть перевіряти чи прив’язана до неї пільга. Оплата через Київ Цифровий також працюватиме", — прокоментував заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Оленич.

Посадовець додав, що повноцінно оплата за проїзд банківськими картками у Києві має запрацювати в жовтні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що столична влада підтримала пропозицію киян додати можливість оплачувати проїзд банківською картою в усіх видах громадського транспорту у Києві. Відповідна петиція на сайті Київської міської державної адміністрації набрала необхідну кількість голосів та розглянута мером столиці Віталієм Кличком.

Нагадаємо, Київський міський голова Віталій Кличко також відповів на петицію щодо скасування рішення Ради оборони Києва про зупинку роботи громадського транспорту під час повітряної тривоги. Мер столиці наголосив, що це рішення ухвалювали з урахуванням оцінки поточної та прогнозованої безпекової ситуації в столиці. Правила можуть переглянути виключно за умови суттєвої стабілізації ситуації та рекомендацій від Державної служби України з надзвичайних ситуацій. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися