Синоптики дали прогноз погоди у Києві на тиждень

Що прогнозують метеорологи

У Києві метеорологічна осінь почалася раніше за кліматичну норму на два тижні та очікувати потепління поки що не варто. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Укргідрометцентр та метеостанції Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського.

За даними синоптиків, наступного тижня у Києві буде мінлива погода та дощитиме. У понеділок, 19 вересня, у столиці прогнозують мінливу хмарність, але без опадів. Температура повітря вночі протягом тижня коливатиметься від 6 до 9 градусів тепла, вдень — від 13 до 16. Перші два дні тижня супроводжатимуть сильні пориву вітру. З вівторка по четвер у Києві знову дощитиме, але з середи вітер дещо вщухне.

Метеорологи попереджали, що у Києві в неділю, 18 вересня, різко погіршиться погода. Вдень очікуються грозові дощі та штормовий вітер зі швидкістю 15-20 метрів на секунду. Через таку погоду по Києву оголосили перший рівень небезпечності — "жовтий". Водіїв також попередили про сильний туман та погану видимість на дорогах.

Фахівці зазначили, щодо цього року метеорологічна осінь розпочалася 2 вересня. Середньодобова температура повітря цього дня знизилась до +14,9°С. Найраніше метеорологічна осінь до Києва завітала у 1993 році – 25 серпня, а найпізніше – 15 жовтня у 2020 році. У Центральній геофізичній обсерваторії імені Бориса Срезневського повідомили, що метеорологічне літо у столиці цього року тривало 100 днів. Найдовшим літо у Києві було в 2012 році – 166 днів, а найкоротшим у 1990 році – 88 днів. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що мер Києва Віталій Кличко розглянув петицію щодо покращення зливних систем та створення нових зливостоків у столиці. Кияни скаржились на складнощі для пересування столицею через підтоплення під час сильних дощів. Київський міський голова Віталій Кличко надав офіційну відповідь на петицію щодо зливостоків у столиці

Нагадаємо, за попередніми прогнозами директора Укргідрометцентру Миколи Кульбіди, зима у Києві і в Україні в цілому буде теплою з температурою вищою за норму. Похолодання будуть короткочасними і можуть бути надзвичайно жорсткими. В цілому в зимовий період середня температура повітря буде близько п’яти градусів морозу.

Читайте також, що розповіли про примхи літньої погоди у столиці метеорологи.

Джерело: https://meteo.gov.ua/


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Людмила

19 вересня 2022, 13:56

Спешу к вам присоединиться

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися