У Києві в школах працюватиме муніципальна охорона: що це означає

У різних школах української столиці працюватимуть і чергуватимуть працівники комунальної муніципальної охорони — у кожному закладі з 1 жовтня працюватиме щонайменше один охоронець

У різних школах української столиці працюватимуть і чергуватимуть співробітники комунальної муніципальної охорони — у кожному закладі з 1 жовтня працюватиме щонайменше один охоронець. Про це стало відомо із коментаря, який дав заступник голови Київської міської державної адміністрації Валентин Мондрієвський в ефірі каналу "Ісландія".

За його словами, кожна школа має тривожну кнопку, укладено договори з охоронними структурами, але в умовах воєнного стану у школі має бути фізична особа – охоронець.

Є відповідне рішення Ради оборони міста Києва та доручення київського міського голови Віталія Кличка. Нині районами вирішуються формальні питання.

Нагадаємо, що в українській столиці кардинально змінили правила відвідування дитячих садків — йдеться про відміну норми про те, що дитина може відвідувати заклад лише з наявністю довідки з місця роботи в обох батьків. Про це стало відомо із коментаря, який дав заступник голови Київської міської державної адміністрації Валентин Мондрієвський в ефірі каналу "Ісландія".

За його словами, рішення про довідки ухвалювали тоді, коли в столиці було мало людей — зараз повернулася велика кількість киян, а також прибули переселенці з інших регіонів.

Чиновник зазначив, що всі директори дитячих садків поінформовані про відміну норми, а тому вони не повинні вимагати у батьків довідки з місця роботи. Мондрієвський заявив, що рішення зроблено на користь людей, багато з яких втратили роботи через повномасштабну війну Росії проти України.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися