На Київщині на найближчий рік заборонили ходити в ліс: подробиці

На території Київської області у найближчий рік не можна буде відвідувати ліси через небезпеку замінованої місцевості після бойових дій

На території Київської області найближчого року не можна буде відвідувати ліси через небезпеку замінованої місцевості після бойових дій. Про це стало відомо із коментаря, який дав представник Державної служби з надзвичайних ситуацій Роман Прімуш під час брифінгу.

За його словами, він може сказати, що найближчого року через інтенсивні роботи з розмінування лісу на Київщині відвідувати не варто.

Нагадаємо, що на території Київської області до робіт з розмінування залучать пса-робота від компанії Boston Dynamics, якого поставлять Сполучені Штати Америки. Про це стало відомо із повідомлення, яке опублікувало видання Foreign Policy.

Відомо, що робота використовуватимуть для розмінування та знешкодження мінометних снарядів та касетних боєприпасів на територіях Київської області, тимчасово захоплених російськими окупантами.

Орієнтовно за рік рятувальники та сапери зможуть розмінувати всю територію Київської області — йдеться про 270 тисяч гектарів. Армія США вирішила поставити одного роботизованого пса Spot для допомоги у розмінуванні України.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Никита

22 вересня 2022, 09:17

За то не запрещают пилять лес и вывозить за бугор

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися