Вберегти пішоходів: влада Києва взялася за електросамокати

Обов'язки користувачів портативного транспорту будуть урегульовані

В Україні мають намір унормувати рух електросамокатів. Про це йдеться у проекті рішення Київської міської ради.

У проекті зазначається, що наразі у містах України, зокрема у столиці, відсутня потрібна інфраструктура для користувачів портативного транспорту на електричній тязі (гіробордів, гіроскутерів, моноколіс, електросамокатів, електроскейтів, дрифт-трайків).

У зв'язку з цим депутати Київської міської ради направлять звернення до Верховної Ради, щоб врегулювати організацію дорожнього руху для вищезгаданих транспортних засобів.

"Попри всю зовнішню прогресивність, портативний транспорт не дуже добре вписується в сучасну дорожню ситуацію в Україні. На проїжджій частині власник гіроскутера або електросамокату ризикує потрапити під колеса авто, а на тротуарі загрожує вже для пішоходів", – йдеться у проекті міськради.

Депутати переконані, що після внесення Верховною Радою змін до деяких законодавчих актів України щодо організації дорожнього руху обов'язки користувачів портативного транспорту будуть урегульовані. Отже, кількість ДТП за участю такого транспорту зменшиться.

"Золоті ворота" – "Театральна": запрацював пересадочний вузол київського метроКапітальний ремонт ескалаторів завершено. Про це повідомляє КП "Київський метрополітен" на офіційному порталі КМДА, - пишуть "Коментарі".

Також на сайті: "Де у Києві створять кільцеві розв'язки: названі вулиці"У Києві збільшується кількість кільцевих розв’язок як безпечного виду розведення потоків транспорту.

"Коментарі" повідомляють: "Був "під кайфом" та протаранив маршрутку: суд обрав покарання винуватцю ДТП у Києві"Над водієм, який 19 вересня під дією наркотичних речовин скоїв ДТП на Повітрофлотському проспекті, пройшов суд.

Джерело: https://kmr.gov.ua/


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Валерій

23 вересня 2022, 09:04

Прирівняйте ці самокати і т.д. до транспорту категорії А1 і все. Далі залишиться справа контролю виконання ПДР водіями таких "транспортів".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися