У Раді розповіли, чи посилять мобілізацію у Києві через призов у Росії

Представник Президента України у Верховній Раді Федір Вениславський розповів, чи планується посилення мобілізації через оголошення мобілізації у Росії

Представник Президента України у Верховній Раді Федір Вениславський розповів, чи планується посилення мобілізації через оголошення мобілізації у Росії. Про це парламентарій повідомив на брифінгу.

За його словами, українська влада не має потреби у проведенні дзеркальних заходів у відповідь на часткову мобілізацію в Росії. Він зазначив, що з 24 лютого в Україні було оголошено загальну мобілізацію, за час якої вдалося залучити близько 700 000 військовослужбовців.

Веніславський сказав, що кількості військових в Україні є абсолютно достатньою, щоб адекватно реагувати на погрози. Також він наголосив, що немає приводів для занепокоєння щодо можливого негативного сценарію на фронті.

Нагадаємо, що міський голова української столиці Віталій Кличко прокоментував розпорядження російського диктатора Володимира Путіна про початок часткової мобілізації в Росії. Про це стало відомо із повідомлення мера Києва, яке він опублікував у соціальних мережах.

За його словами, оголошена Путіним мобілізація та погрози ядерною зброєю не допоможуть Росії у його прагненні знищити Україну та український народ. Він зазначив, що диктатор остаточно запустив у своїй країні процеси, що його поховають.

"Цивілізований світ має нарешті зрозуміти, що зло треба знищувати докорінно, а не говорити про якісь примарні "мирні переговори", - заявив Кличко.

21 вересня Путін оголосив про часткову мобілізацію в Росії. Глава Міноборони РФ Сергій Шойгу заявив, що в армію окупантів буде призвано 300 тисяч резервістів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися