Повітряна тривога у Києві: зенітник розповів, як працює ППО столиці

Стрілець-зенітник Київської ракетної бригади розповів про те, як захищають небо над українською столицею від обстрілу російських окупантів.

Стрілець-зенітник Київської ракетної бригади розповів про те, як захищають небо над українською столицею від обстрілу російських окупантів. Про це із посиланням на розповідь бійця повідомив український військовий кореспондент Андрій Цаплієнко.

За його словами, військові мають лише три хвилини після оголошення сигналу повітряної тривоги, за які необхідно надіти екіпірування, взяти переносний зенітно-ракетний комплекс і зайняти свої позиції.

Він зазначив, що далі йде спостереження за потенційними цілями, проте більшість ракет збивають зенітники із системи протиповітряної оборони С-300.

Нагадаємо, що глава Київської міської військової адміністрації генерал Микола Жирнов пояснив, чому протиповітряна оборона української столиці не може збивати 100% ракет російських окупантів. Про це стало відомо із його інтерв'ю, яке він дав журналістам Armiя Inform.

За його словами, від 50 до 70 відсотків російських ракет збивають сили ППО, проте забезпечити 100-відсоткову ефективність не можна.

Це з недостатньою кількістю засобів розвідки, авіаційних і ракетних комплексів. Здебільшого Україна озброєна радянськими ракетними системами.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися