Готові до всього: у Києві видаватимуть йодид калію

Школи столиці на цьому тижні отримають йодид калію

В мережі шириться інформація, що школи Києва на цьому тижні отримають йодид калію. Його необхідно приймати під час радіаційної аварії.

Тема радіаційної небезпеки останнім часом набуває популярності. Впевненості в діях країни-агресора немає, тому влада столиці готується до будь-яких ситуацій.

Про те, що школи Києва отримають калій йодид, стало відомо зі зразка заяви, що з’явився в батьківських чатах. Строки "завантаження" калію йодиду у школи столиці становлять тиждень.

Керівництво шкіл має підписати згоду на використання препарату дитиною, якщо станеться катастрофа чи буде загроза радіаційного забруднення. Дитина має прийняти калій йодид, якщо на момент надзвичайної ситуації вона буде перебувати в школі.

"Ми не залякуємо вас": КМВА повідомила, що робити у разі радіаційної небезпекиКиївська міська військова адміністрація повідомила про те, як підготуватись до радіаційної небезпеки. "Ми не залякуємо вас, але знати, як діяти – означає бути озброєним", - зазначає КМВА. Про це повідомляють "Коментарі".

Нагадуємо, що кияни вимагають видати протигази на випадок ядерного ударуКияни підписують нову петицію, у якій просять владу врахувати усі можливі ризики. У зв'язку з небезпекою застосування ядерної зброї на території України, владу закликають забезпечити населення Києва наборами індивідуального захисту. Про це йдеться у петиції, опублікованій на сайті КМДА. Автор петиції просить владу Києва врахувати всі можливі ризики.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися