У Києві значно зросли ціни на квартири: скільки доведеться заплатити

У вересні 2022 року в українській столиці продовжили зростати ціни на квартири в новобудовах - за час повномасштабної війни з Росією вартість нерухомості зросла на 40-50%

У вересні 2022 року в українській столиці продовжили зростати ціни на квартири в новобудовах — за часи повномасштабної війни з Росією вартість нерухомості зросла на 40-50%. Про це стало відомо з дослідження, яке опублікував портал загородна.

Відомо, що у Києві квартири подорожчали на 35% за останній місяць. Тепер за квадратний метр житлової площі у новобудовах столиці доведеться заплатити в середньому 48 200 гривень – за останні сім місяців ціна зросла на 8 400 гривень.

Нагадаємо, що юджетні варіанти можна знайти в Деснянському, Святошинському, Дніпровському, Оболонському, Подільському та Дарницькому районах Києва. Середня ціна оренди однокімнатної квартири – 4-6 тисяч гривень на місяць. Двокімнатну квартиру у цих частинах столиці можна орендувати за 6-8 тисяч гривень.

Ринок орендованих квартир активно відновлюється і в Київській області. Порівняно з травнем кількість оголошень про здачу квартир в оренду в регіоні зросла на третину – це понад шість тисяч унікальних варіантів.

Найпопулярніші міста Київської області серед орендарів житла у липні – Бровари, Ірпінь, Бориспіль, Буча та Васильків. Найдоступніші ціни на оренду однокімнатних квартир у липні були у Бородянці – 3500 гривень на місяць, а також у Бучі, Борисполі, Гостомелі – 5000 гривень на місяць, у Василькові та Ірпені – 5500 гривень на місяць. Однокімнатну квартиру у Броварах можна було орендувати за 6000 гривень на місяць.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Рома

4 жовтня 2022, 18:22

Бред написан. 1ком уже за 10 не найти.

Юрий

4 жовтня 2022, 09:52

Всё строительство в Киеве, Броварах встало. Не сданы даже практически готовые дома. Статья обычная заказуха. Знакомый занимается недвигой - говорит кроме аренды, рынка нет. И то, в Киеве мало сдается - цены большие, а работы нет. В общем чушь.

Olexander

4 жовтня 2022, 08:58

Як зазвичай, такі статейкі пишуть коли ринок житла падає та знецінюється. Звідкіля у людей кошти на нерухомість? Поки війна, то ніхто не буде купувати нерухомість/

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися