На бульварі Перова в Києві відкрили бювет з водою Юрського горизонту

Це вже восьмий подібний бювет в столиці

На бульварі Перова відкрили новий сучасний бюветний комплекс з сучасними водозабірними колонками і системою "анти-лід". Про створення нового джерела просили багато місцевих жителів. Про це повідомила пресслужба КМДА.

Новий бюветний комплекс розташований за адресою бульвар Перова, 40. Глибина його свердловини досягає 278 метрів Юрського водоносного горизонту. Він оснащений сучасним обладнанням і зручний у використанні. Вода вмикається і вимикається при натисканні кнопки, а система "анти-лід" не дозволить їй замерзнути взимку. В цілому, на його будівництво з міського бюджету виділили 4,7 мільйона гривень.

Відзначається, що в Києві з'явилося вже вісім подібних бюветів. Крім того, до кінця поточного року з'явиться ще один в Голосіївському районі. Також планується оновити бювет на Оболоні. До 2025 року відремонтують ще 30 неробочих бюветів.

Як повідомляв портал "Коментарі", для відновлення роботи непрацюючого бювету облаштують нову артезіанську свердловину малої продуктивності на вулиці Прирічна, 19 в Оболонському районі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися