У Києві запустили сервіс для скарг на куріння у громадських місцях

Кожен, хто стикається з порушенням закону, може подати скаргу

Центр громадського здоров’я запустив онлайн-платформу, де буде моніторити порушення "антитютюнового" законодавства.

Кожен, хто стикається з порушенням закону, може подати скаргу на сайті, у чат-боті в Telergam або Viber. Система автоматично спрямує скаргу до відповідного органу контролю. 

Скаржитися можна на куріння у ресторанах, барах, кафе, громадських місцях, житлових будинках тощо. Також можна повідомляти про нелегальну торгівлю тютюновими виробами, рекламу сигарет або відсутність попереджувальної інформації чи наявність заборонених предметів для куріння.

Скандальна забудова: унікальна вежа у Києві опинилася під загрозою демонтажуУнікальна Голосіївська вежа опинилася під загрозою демонтажу через забудову. Забудовник активно намагається відновити зведення житлового комплексу аж до Голосіївського парку. Він уже обніс парканом 70-річну водонапірну вежу, - пишуть "Коментарі".

"Голосіївська вежа могла б стати новою точкою тяжіння київської громади та туристів. Оглядовий майданчик, простір для виставок та інсталяцій – його циліндричний обсяг можна використовувати по-різному, головне мати бажання", - вважають активісти "Карти Реновації".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися