Над Києвом хочуть звести захисний купол проти дронів: проєкт поставили в пріоритет

"Дрон-купол "Муромець" захистить Київ від шахідів", - Юрій Зозуля

Над Києвом хочуть звести захисний купол проти дронів. Про це повідомляє портал "Новини України".

У КМДА обговорили з президентом канадського концерну з виробництва дронів "Dragon Fly" етапи реалізації проєкту з антидронового захисту столиці. Очільник компанії підтвердив готовність забезпечити реалізацію проєкту антидронової мережі за допомогою технічних партнерів "Dragon Fly".

Спільний канадсько-український проєкт поставили в пріоритет у зв’язку з атакою дронами-камікадзе Білої Церкви на Київщині.

Радник столичного голови з питань цифрової безпеки Юрій Зозуля наголосив на необхідності побудови у рамках столичного купола "Муромець" спеціальної антидронової мережі, здатної попереджувати й протидіяти російським атакам дронами-шахідами.

Купол складатиметься з потужної мережі антидронових пеленгаторів-перехоплювачів.

"Дрон-купол „Муромець“ з драконом захистить Київ від шахідів. Зробили ще один крок до забезпечення захисту столиці. Дуже символічно, навіть в назвах з’єдналась глибока алегорія зі спадщиною. Деснянський район, де стояла застава Муромця, знаходить новий сакральний зв’язок епох. 10 століть тому Муромець з дружиною захищали Київ від східних варварів. Зараз „канадський дракон“ йде на допомогу Муромцю і захистить від шахідів та орків столицю", — прокоментував ситуацію Юрій Зозуля.

Нагадуємо, що Росія атакувала Київщину дронами-камікадзе. Є влучення та постраждалий. Вночі 5 жовтня країна-агресор атакувала Білу Церкву дронами-камікадзе. Про це повідомив голова Київської ОВА Олексій Кулеба.

"Київщина. Є інформація про кілька вибухів у Білій Церкві. За попередніми даними, місто атаковане дронами-камікадзе. Через це – пожежі на об'єктах інфраструктури. Є один постраждалий", – повідомив посадовець.

Вранці з'явилася інформація про повторну атаку дронами. Загалом було шість попадань та вибухів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися