У Києві на Поштовій площі відновили роботу фунікулера: подробиці

У центральній частині української столиці на Поштовій площі відновили роботу знаменитого київського фунікулера

У центральній частині української столиці на Поштовій площі відновили роботу знаменитого київського фунікулера, який був законсервований з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Про це стало відомо із повідомлення, яке опублікував мер Києва Віталій Кличко.

За його словами, фунікулер був законсервований навесні за участю волонтерів, оскільки витяг має статус пам'ятника архітектури, історії, науки та техніки.

Він зазначив, що у червні було проведено щорічний плановий ремонт із технічним обслуговуванням. Кличко наголосив, що фунікулер підготовлений до відновлення до експлуатації, а запуск витягу отримав відповідні погодження.

Нагадаємо, що з 10 жовтня цього року на маршрутах Києва додатково працюватимуть 49 автобусів, 22 тролейбуси, 18 трамваїв.   Про це повідомляє КП "Київпастранс".

Це дозволить зменшити інтервали руху на переважній більшості маршрутів на 30-50%.

Рішення про збільшення випуску рухомого складу найбільш популярних маршрутах було прийнято з урахуванням збільшення пасажиропотоку задля забезпечення належного рівня пасажирських перевезень.

Незважаючи на роботу в умовах військового стану, комунальне підприємство "Київпастранс" знайшло можливість збільшити кількість рухомого складу на ключових маршрутах громадського транспорту.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися