Росія завдала ракетного удару центром Києва: над містом піднімається дим

Російські окупанти завдали ракетного удару по центральній частині української столиці — у Шевченківському районі пролунало кілька вибухів

Російські окупанти завдали ракетного удару по центральній частині української столиці — у Шевченківському районі пролунало кілька вибухів. Про це стало відомо із повідомлення, яке опублікував міський голова Києва Віталій Кличко у соціальних мережах.

За його словами, у Шевченківському районі було чути кілька вибухів – йдеться про центр міста. Він зазначив, що всі спеціальні служби їдуть на місця та пообіцяв оприлюднити деталі пізніше.

Нагадаємо, що Україна потребує більшої кількості систем протиповітряної оборони Iris-T. Раніше Німеччина наголосила, що готова їх постачати. Ці системи необхідні, щоб захистити великі українські міста, зокрема Київ, Дніпро та Харків. Як повідомляють "Коментарі", таку заяву зробив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк в інтерв'ю газеті Tagesspiegel.

За словами Подоляка, Україна сподівається, що у вирішенні цього питання активно візьме участь федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц.

“Німеччина тепер має піти іншим шляхом, зрозуміти, яка насправді Росія. Це факт, що нам потрібно більше зброї“, – наголосив Подоляк.

Радник голови ВП також заявив, що Україні потрібно більше далекобійної артилерії та реактивних систем залпового вогню, щоб "ефективно ліквідувати логістичні та матеріально-технічні склади РФ".

Подоляк додав, що для України важливим є також збільшення кількості бронетехніки та безпілотників, щоб просуватися вглиб територій, які контролювала росія.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися