Чи можлива атака на Київщину з боку Білорусі: що вважають західні аналітики

У американському «Інституті вивчення війни» прокоментували ситуацію

У американському "Інституті вивчення війни" ставлять під сумнів заяви диктатора лукашенка про створення "регіонального угруповання військ".

Як повідомляє Інститут вивчення війни (ISW), керманичі росії та білорусі не мають потужних сил для створення угруповання, яке б могло загрожувати Києву.

Попри заяву лукашенка про домовленість із російським колегою путіним про об’єднання, такі наміри не мають реального підґрунтя, крім психологічного тиску та пропаганди.

Російський компонент будь-якого формування "регіонального угруповання військ" складатиметься з мобілізованих або призовників, які мають низький рівень підготовки та не становлять значної загрози для України.

Також до цих сил можуть увійти частини підрозділів, які вже зазнали значних втрат в Україні та мають суттєво знижену боєздатність.

ISW вважає, що лукашенко не може собі дозволити наслідки прямого білоруського втручання у війну. А росія не має можливості швидко сформувати наземні ударні сили з нуля чи підрозділів, що вже існують у білорусі.

Нагадуємо, що ракетна атака у Києві потрапила в прямий ефір BBCПід час прямого ефіру BBC якраз в момент прямого ввімкнення кореспондента було видно проліт ракети та чутно вибух. За спиною у телевізійника була Софія Київська.

Скляний "міст Кличка" у Києві зазнав ракетного ударуРосійська окупаційна армія вдарила ракетами по центру Києва, зокрема від ударної хвилі постраждав скляний пішохідний міст у Києві, - пишуть "Коментарі".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися