Експерт пояснив, чому Росія завдала масованого удару по Києву

Відомий український військовий експерт Петро Черник пояснив, чому російські окупанти влаштували масовану ракетну атаку на Київ та інші міста України вранці 10 жовтня

Відомий український військовий експерт Петро Черник пояснив, чому російські окупанти влаштували масовану ракетну атаку на Київ та інші міста України 10 жовтня. Про це сталося з його коментаря, яке він дав виданню Вечірній Київ.

За його словами, Росія не має військової переваги на фронті, а тому хоче залякати населення України та примусити уряд до переговорів. Він зазначив, що російський диктатор Володимир Путін опинився у стратегічній пастці, і якщо він не вийде з війни зараз, то Україна неминуче переможе.

Черник заявив, що Росія не зможе постійно обстрілювати Київ та інші міста з такою ж інтенсивністю, оскільки противник використав більшу частину своїх ракет.

Нагадаємо, що у Києві на пішохідно-велосипедному мосту, пошкодженому внаслідок ракетного обстрілу столиці, розпочали ремонтні роботи. Про це розповів Київський міський голова Віталій Кличко.

За словами мера столиці, фахівці вже демонтували пошкоджені вибухом російської ракети елементи скла, а виготовлення нового знадобиться близько трьох тижнів.

"Незабаром наш оновлений міст знову радуватиме киян та гостей столиці. Тому що він тепер – не лише один із туристичних символів Києва, а й символ незламності та стійкості України", – заявив Кличко.

Мер Києва додав, що на пішохідному мості фахівці комунального підприємства "Київміськсвітло" обстежили стан підсвічування поручнів та планують ремонт освітлення.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися