Повторний наступ на Київ: експерт оцінив шанси російських окупантів

Відомий український військовий експерт Петро Черник оцінив можливість повторної атаки російських окупантів на столицю

Відомий український військовий експерт Петро Черник оцінив можливість повторної атаки російських окупантів на столицю, зокрема з території Білорусі. Про це стало відомо із його коментаря, який він дав виданню Вечірній Київ.

За його словами, ймовірність повторного наступу на Київську область з боку Білорусі існує, але вона низька. Він зазначив, що кордон України захищений у рази краще, ніж 24 лютого.

Черник заявив, що Київ значно посилив свою обороноздатність, покращив систему ППО, замінував необхідні ділянки на кордоні та отримав якісну артилерію від західних союзників.

Експерт наголосив, що захопити Київ росіяни не зможуть, а якщо окупанти вирішуватимуться на повторний наступ, то їхні втрати будуть набагато більшими, ніж на початку повномасштабного вторгнення.

Нагадаємо, що на території низки районів Київської області було введено режим світломаскування, який діяв на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Йдеться про Бучанський, Обухівський райони, а також Чабани. Про це стало відомо із розпоряджень місцевих адміністрацій.

Відомо, що метою запровадження режиму є економія електроенергії після ударів росіян по критичній інфраструктурі, а також аби ускладнити орієнтування для безпілотників супротивника та диверсантів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися