Поїзди київського метро модернізують за підтримки Варшави

Польща допоможе модернізувати поїзди київського метро

Варшавський метрополітен допоможе київському з модернізацією поїздів. Про це 14 жовтня проінформував телеканал TVN24.pl, посилаючись на мерію Варшави, - повідомляє "Гордон".

У мерії Варшави зазначили, що Київський метрополітен повністю базується на російських поїздах серії 81 і що "зі зрозумілих причин" у Києві хочуть стати незалежними від постачання з Москви.

Варшавський метрополітен також використовує такий парк – місто має 22 поїзди серії 81. Хоча вони не ідентичні тим, які використовують у Києві – шлях рейок у Польщі трохи вужчий, проте самі поїзди дуже схожі. Тому представники варшавської компанії заявили про підтримку Києва в постачанні запчастин, а також про допомогу в обміні знаннями й досвідом, необхідними для модернізації українських поїздів.

Також до Варшави приїде робоча група з Києва, яка на місці розробить "конкретні рішення".

Нагадуємо, що з'явилися абонементи на безлімітний проїзд приміськими рейсами КиївщиниВ чат-боті "Укрзалізниці" в усіх месенджерах можна придбати абонементи на місячний проїзд приміськими рейсами в Київській області. Про це стало відомо з повідомлення пресслужби УЗ.

"Абонемент можна придбати також на київську кільцеву електричку. Це буде максимально зручно для мешканців столиці", – йдеться у повідомленні.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися