Дізнатися про відключення світла у Києві тепер можна через чат-бот

Що відомо про новий сервіс

Кияни можуть оперативно дізнатися про можливі відключення електроенергії через чат-бот YASNO у Telegram. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської міської державної адміністрації.

В мерії столиці зазначили, що під брендом YASNO працює група компаній з постачання електроенергії, рішень з енергоефективності та для електромобілів. Усі ці підприємства надають послуги для 3,5 млн українських сімей та юридичних клієнтів у Києві, Дніпропетровській, Донецькій та інших областях України.

Для отримання інформації щодо можливих відключень електроенергії у столиці, YASNO створив чат-бот в Telegram. Налаштувавши канал, кияни будуть отримувати оперативні сповіщення у разі виникнення ризиків відключень та відповідних команд "Укренерго". Знайти чат-бот можна через пошук у Telegram, ввівши YASNO-online, або за посиланням: https://t.me/Yasnoonlinebot.

В YASNO пояснили, що наразі існує два типи відключень електроенергії:

·       Екстремальні аварійні відключення світла. Їх застосовують у разі атак на об’єкти енергетичної інфраструктури. У цьому випадку не існує чітких графіків чи черг відключення. Мешканцям намагатимуться додавати орієнтовний перелік вулиць до кожного сповіщення про такий тип енергетичної тривоги.

·       Стабілізуючі відключення світла. Застосовуються за потреби збалансувати енергосистему. "Укренерго" надає вказівку операторам системи розподілу для обмеження електропостачання. У такому випадку, щоб зрозуміти, коли за вашою адресою не буде електроенергії, скористайтесь графіками відключення, які опубліковані на сайті ДТЕК "Київські електромережі".

Налаштувавши сповіщення в чат-боті YASNO-online у Telegram, кияни будуть отримувати повідомлення про виникнення енергетичної тривоги. Це буде означати появу ризику тимчасового відключення та відповідно про усунення проблем у мережі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що сьогодні, 15 жовтня, внаслідок ракетного удару в одному з районів Київської області стався потужний вибух. Російські окупанти здійснили чергову атаку по інфраструктурі регіону. Внаслідок вибуху потерпілих немає. На місці події поліція забезпечує охорону правопорядку, а над ліквідацією наслідків ракетного обстрілу працюють рятувальники. В НЕК "Укренерго" заявили про руйнування об‘єкту енергетичної інфраструктури та попередили про можливі аварійні відключення світла у Києві та області.

Нагадаємо, на початку цього тижня російські окупанти обстріляли теплоелектроцентраль у Київській області. Після цього у Києві та по всій території Київської області запровадили віялові відключення електроенергії. Після стабілізації ситуації в енергетичній галузі аварійні відключення в Києві та Київській області скасували. Однак в НЕК "Укренерго" попередили, що в разі пошкоджень об’єктів енергетичної інфраструктури новими ракетними обстрілами російських окупантів можуть знову запровадити віялові відключення електроенергії.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Покотило

23 жовтня 2022, 13:44

,

Покотило

23 жовтня 2022, 13:41

відключенняелетроенергіи по Г.Сталінграда 9а

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися