ISW: Атака дронами-камікадзе Shahed-136 на Київ не дала військового ефекту

Атака іранськими дронами-камікадзе Shahed-136 на українську столицю 17 жовтня не дали особливого воєнного ефекту

Атака іранськими дронами-камікадзе Shahed-136 на українську столицю 17 жовтня не дали особливого військового ефекту, проте завдали серйозної шкоди цивільній інфраструктурі. Про це стало відомо зі зведення, яке опублікував американський Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики зазначають, що п'ять дронів, які прилетіли до Києва, мали ефект від 15 артилерійських снарядів, які були випущені дуже великою територією. Такі удари можуть завдати значної шкоди цивільним, не створюючи військового ефекту.

Удар столицею свідчить про те, що російські окупанти продовжують використовувати безпілотники для психологічного ефекту.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що внаслідок атаки ворожих безпілотників у Шевченківському районі столиці стався вибух у житловому будинку .     Крім того, ще в одній будівлі виникла масштабна пожежа на площі понад 250 квадратних метрів.

Було відомо, що від вибуху після обстрілів Києва під завалами будинку загинула жінка , одну жінку похилого віку вдалося врятувати.

Пізніше стало відомо, що кількість жертв зросла . Серед загиблих – подружня пара – чоловік та його вагітна дружина, а також 59-річна жінка.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися