Глава МВС закликав мешканців Києва не збивати дрони зі своєї зброї: причина

Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський закликав мешканців української столиці не збивати ворожі дрони із власної стрілецької зброї

Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський закликав мешканців української столиці не збивати ворожі дрони із власної стрілецької зброї. Про це стало відомо із його коментаря, який він дав в ефірі національного телемарафону.

За його словами, українцям, які мають вдома зброю, не варто самостійно збивати безпілотники, оскільки цим мають займатися навчені люди.

Він зазначив, що з пістолета та карабіна не варто стріляти між багатоповерхівками, оскільки це може призвести до травм.

Нагадаємо, що а така іранськими дронами-камікадзе Shahed-136 на українську столицю 17 жовтня не дали особливого військового ефекту, проте завдали серйозної шкоди цивільній інфраструктурі. Про це стало відомо зі зведення, яке опублікував американський Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики зазначають, що п'ять дронів, які прилетіли до Києва, мали ефект від 15 артилерійських снарядів, які були випущені дуже великою територією. Такі удари можуть завдати значної шкоди цивільним, не створюючи військового ефекту.

Удар столицею свідчить про те, що російські окупанти продовжують використовувати безпілотники для психологічного ефекту.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися