Як одягатися на вулицю, якщо освітлення вимкнене: поради для киян

Як одягатися на вулицю, аби не наражати на небезпеку себе та водіїв

Внаслідок обстрілів об’єктів критичної інфраструктури в Києві вимикають вуличне освітлення. У Центрі стратегічних комунікацій порадили, як одягатися на вулицю, аби не наражати на небезпеку себе та водіїв, - пише Київщина 24.

Перелік порад:

- Обрати світлі речі. Не обов’язково надягати все біле. Світлою має бути половина вашого одягу – куртка або штани.

- Придбати світлоповертальні елементи одягу – браслет, стрічка на рюкзак або жилет. За статистикою, світловідбивачі зменшують ризик наїзду авто в шість разів. Найкраще помітний колір — жовтий.

- Потурбуватися про наявність світловідбивних елементів на одязі дітей. Розташовуйте їх на рівні голови, корпусу і рук дитини — через менший зріст діти менш помітні на дорогах.

- Придбайте для своїх домашніх улюбленців нашийники, що світяться, або одежину зі світлоповертальними елементами.

Нагадуємо, що у Києві запрацював чат-бот, що повідомляє про відключення світлаЩоб мешканці Києва змогли отримувати інформацію щодо можливих відключень електроенергії, YASNO створив чат-бот в Telegram. Про це повідомляє КМДА. "Налаштувавши його, мешканці столиці будуть отримувати оперативні сповіщення у разі виникнення ризиків відключень та відповідних команд Укренерго", - йдеться у повідомленні.

Уряд виділив майже 37 млн грн на відновлення зруйнованих споруд у Києві (СПИСОК)Споруди постраждали через ворожі ракетні атаки 10 жовтня. "Ворог продовжує знищувати не лише критичну інфраструктуру та оселі мирних жителів - він руйнує й наші пам’ятки архітектури, заклади освіти та культури. Ми докладаємо максимум зусиль, щоб зберегти свою культурну та освітню спадщину", - сказав Олексій Чернишов.

Джерело: https://t.me/spravdi/19290


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися