Кияни вимагають відновити історичну будівлю, зруйновану дроном

Вимагаємо дбайливого ставлення до київської архітектурної спадщини, - автор петиції

Влада Києва вважає, що розбитий дроном-камікадзе будинок на Жилянській, 116а не підлягає реконструкції. Проте кияни просять відновити історичну будівлю. Відповідну петицію опублікували на сайті Київради.

Автор звернення - історик Семен Широчин. 

"17 жовтня російські терористи дроном пошкодили житловий будинок на Жилянській, 116-А, внаслідок чого загинули люди. Будинок купця Йосипа Лева, що є цікавим прикладом київського цегляного стилю початку ХХ століття з елементами готики, втратив частину житлової секції, але решта залишилась. Використовуючи як зразок ліву частину будинку, можна відновити всі необхідні деталі і відновити будинок", - написав автор петиції.

"Вимагаємо дбайливого ставлення до київської архітектурної спадщини. Вимагаємо не руйнувати пошкоджений будинок, який можна відновити. Вимагаємо залучити фахівців і відновити будинок у первинному вигляді", - додав він.

Петицію підписали вже більш ніж 2000 громадян. Для її розгляду владою петиція має набрати 6 тисяч підписів.

Уряд виділив майже 37 млн грн на відновлення зруйнованих споруд у Києві. Споруди постраждали через ворожі ракетні атаки 10 жовтня. "Ворог продовжує знищувати не лише критичну інфраструктуру та оселі мирних жителів - він руйнує й наші пам’ятки архітектури, заклади освіти та культури. Ми докладаємо максимум зусиль, щоб зберегти свою культурну та освітню спадщину", - сказав Олексій Чернишов. Про це повідомляють "Коментарі".

Навіть у Другу Світову не було такого, - Київ відновлює обстріляні заклади культуриВибуховою хвилею були пошкоджені Інститут філології, Червоний та хімічний корпуси та бібліотека КНУ імені Шевченка, а також — музей Ханенків, Київська картинна галерея, Національний природничий музей та Будинок вчителя. Все це буде відремонтовано та поновлено, - пишуть "Коментарі".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися