У Генштабі заявили, що зростає загроза наступу окупантів із Білорусі

У Генеральному штабі Збройних Сил України заявили про загрозу повторного наступу російських окупантів із Білорусі

У Генеральному штабі Збройних Сил України заявили про загрозу повторного наступу російських окупантів з Білорусі, проте напрямок може бути змінено з того, що було на початку повномасштабного вторгнення Росії. Про це на брифінгу заявив представник Генштабу Олексій Громов.

За його словами, загроза наступу росіян на північному фронті зростає, напрямки атаки можуть бути зміщені на західні області України для того, щоб перерізати постачання озброєнь та техніки від союзників.

Зараз у Білорусі розгортають авіацію та інші підрозділи окупантів, також у РБ проводять приховану мобілізацію. Генерал зазначив, що Україна реагує, стежить за ситуацією та вживає заходів для прикриття кордонів.

Нагадаємо, що секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данилов заявив, що Білорусь отримає відповідь у разі нового вторгнення в Україну з її території. Про це стало відомо з його інтерв'ю, яке він дав виданню "Настоящее время".

За його словами, Україна розуміє, що російський диктатор Володимир Путін постійно тисне на Олександра Лукашенка, щоб той розпочав агресію з боку Білорусі.

Він зазначив, що вторгнення Білорусі малоймовірне, проте за такого сценарію вона отримає таку відповідь, на яку ніхто не розраховував.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися