В національних республіках рф зріє рух опору, - експерт про наслідки «часткової мобілізації»

У національних республіках РФ «часткова» мобілізація викликала помітні потрясіння, - Євген Магда

У Башкортостані та інших національних республіках росії після оголошеної в країні мобілізації зростає невдоволення та зріє рух опору. Про це заявив політичний експерт Євген Магда на своїй сторінці у Facebook. 

"У національних республіках РФ "часткова" мобілізація викликала помітні потрясіння. Там вже говорять про опір федеральній владі та шукають можливості для опору. Якщо влітку 2022 року у Башкортостані було сформовано два добровольчих батальйони для демонстрації лояльності Москві, то восени ситуація кардинально змінилася. Видання "Верстка" пише про піднесення національного руху, спрямованого на боротьбу за незалежну державу Башкортостан", - повідомив Магда. 

За його словами, лідер протестного руху "Башкирський національний політичний центр" (Башнацполіт) Руслан Габбасов добре відомий у національних республіках РФ. Послідовники  Габбасова звернулися до інших суб'єктів федерації із закликами боротися з путінським імперіалізмом збройним шляхом, зазначає Магда. 

"Питання "Коли спалахне Башкортостан?" є невипадковим, адже 1400-кілометрова відстань від Москви дозволяє місцевим активістам почуватися трохи вільніше. Кризові явища в російській економіці, викликані агресією проти України, стануть більш помітними вже взимку,  тому заходи із можливого закриття кордону рф можуть лише підсилити радикальні течії у росії. Температура по палаті під назвою "росія" поступово виходить на траєкторію кипіння", - вважає експерт.

Також він наголосив, що невдоволення путінським режимом зростає і в інших республіках росії.

"Влітку цього року у Празі під час Форуму вільних народів Росії мені доводилося чути виступи представників різних поневолених народів РФ. Їх об'єднує один спільний знаменник: обурення тим, що в Україні гинуть молоді хлопці з національних околиць, темпи та масштаби втрат спричиняють серйозну тривогу. Є підстави вважати, що нещодавній розстріл таджиками  інших мобілізованих російських військових на полігоні під Бєлгородом може повторитися і в інших навчальних центрах. Путінський режим продовжує діяти методом батога без пряника, оголосивши нищівну для народів Росії мобілізацію, не маючи намірів поважати права мусульман та малих народів власної держави", - підкреслив Євген Магда.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися