Київ став "оранжевим": що знову не можна жителям столиці

Київ знову перевели до помаранчевої зони карантину

З понеділка, 12 жовтня, в Україні вступило в дію новий розподіл регіонів за рівнями епідемічної небезпеки поширення COVID-19. Київ потрапив у "помаранчевої зони", як і ряд регіонів Київщини. Про це повідомила прес-служба Кабміну.

"На засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке відбулося 9 жовтня, було прийнято рішення про перегляд рівнів епідемічної небезпеки поширення COVID-19", - сказано в повідомленні. Згідно з рішенням влади, "помаранчевий" рівень, крім Києва, встановлено в Василькові, Ірпені, Обухові, Фастові, Бориспільському та Києво-Святошинському районах Київської області.

Також "жовтий" рівень на Київщині встановлений в Білій Церкві, Березані, Борисполі, Броварах, Бучі, Переяславі, Ржищеві, Славутичі. Крім того, в цю зону потрапили Баришівський, Білоцерківський, Бородянський, Броварський, Васильківський, Вишгородський, Володарський, Іванківський, Кагарлицький, Макарівський, Миронівський, Обухівський, Переяслав-Хмельницький, Рокитнянський, Сквирський, Ставищенський, Таращанський, Тетіївський, Фастівський, Яготинський райони.

Обмеження в зонах карантину:

У "червоній" зоні забороняється робота громадського транспорту, закриваються навчальні заклади, в тому числі дошкільні та школи. Дозволяється тільки висадка пасажирів з транспорту, що курсує транзитом, і з міжобласного транспорту.

В "помаранчевої" зоні заборонена діяльність об'єктів розміщення (хостелів, туристичних баз і т.д.), крім готелів; діяльність розважальних закладів, ресторанів в нічний час; планові госпіталізації в лікарнях; робота спортзалів, фітнес-центрів, закладів культури; прийом нових змін в дитячі табори. Масові заходи дозволені в кількості 1 людина на 20 квадратних метрів і за участю не більше 100 чоловік.

В "жовтої" зоні не можна відвідувати установи соціального захисту, в яких перебувають люди похилого віку, крім тих, які надають послуги кризового втручання.

У "зеленій" зоні діють наступні обмеження: перебування в громадських будівлях - тільки в масках або респіраторах; проведення масових заходів з розрахунку не більше 1 людини на 5 квадратних метрів; кінотеатри можуть працювати із заповненою на 50%, перевезення пасажирів в громадському транспорті здійснюється тільки на сидячих місцях.

Як повідомляв портал "Коментарі", в Києві скоро почнеться сезонний пік захворюваності на грип та ГРВІ. Через епідемію коронавірусу в столиці вже почали готуватися до "хвилі" захворювань.  



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися