Відключення світла у Києві: у МОЗ розповіли, як зберегти продукти

У центрі громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я України розповіли, як зберегти продукти при відключеннях світла в українській столиці та інших містах країни

У центрі громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я України розповіли, як зберегти продукти при відключеннях світла в українській столиці та інших містах країни. Про це стало відомо із повідомлення, яке опублікував ЦОЗ у соціальних мережах.

Зокрема, за словами фахівців, слід подбати про безпечну температуру в холодильнику (4°С або нижче) та морозильну камеру (0°С або нижче). Також слід заморозити контейнери з водою, щоб зберегти температуру їжі при температурі 4°С або нижче, якщо доведеться виймати продукти з холодильника. По можливості слід придбати сухий або блоковий лід.

Коли електроенергію відключили, дверцята холодильника та морозильної камери потрібно тримати закритими. Якщо дверцята залишаються закритими, продукти залишаються безпечними до 4 годин у холодильнику, 48 годин у повній морозилці, 24 годин у напівпорожній морозилці. Якщо електроенергію вимкнено понад чотири години, помістіть лід до продуктів у холодильник.

У той же час фахівці застерігають, що не можна куштувати смак, щоб перевірити її безпеку. Якщо є сумніви, продукт краще викинути. Викидайте з холодильника продукти, що швидко псуються (м'ясо, рибу, нарізані фрукти та овочі, яйця, молочні продукти та їх залишки) через чотири години без електроенергії або джерела холоду. Викидайте будь-яку їжу з незвичайним запахом, кольором чи текстурою.

Також слід перевіряти температуру продуктів, що зберігаються в морозилці або холодильнику з додатковим джерелом холоду. Якщо температура вище 4°С – це можна перевірити за допомогою термометра у пристрої – їжу слід викинути. У той же час, як зазначили в ЦГЗ, заморожені продукти, які все ще містять льодові кристали або мають температуру 4°С або нижче, можна безпечно заморозити або приготувати.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися