У Броварах поскаржились на проблеми з системою оповіщення про повітряну тривогу

Де не чутно сигналів попередження про небезпеку

Мешканці Броварів скаржаться на проблеми з системою оповіщення про повітряну тривогу. Про це з посиланням на власні джерела пише видання "Трибуна-Бровари" та підтверджують джерела порталу "Коментарі".

За даними видання "Трибуна-Бровари", під час віялових відключень світла мешканці міста в районі зупинки "Автошкола" не чують сигналів повітряної тривоги. Окрім того, в цей час є перебої з мобільним зв'язком, тож люди неінформовані про потенційну загрозу. Журналісти дізналися, що система оповіщення про повітряну тривогу на "Автошколі" працює, проте воно нестабільне. Причиною цьому є називають віддаленість від "Укртелекому", звідки і починають вмикатися сирени.

"На вулиці Аркадія Голуба (до перейменування — Постишева) сирену не чутно. Також не приходять сповіщення на мобільний телефон", — розповів порталу "Коментарі" один з мешканців Броварів.

Відомо, що зараз вирішують питання про стабілізацію зв'язку для вирішення проблеми з оповіщенням про повітряну тривогу в Броварах. У Броварському районному управлінні ГУ ДСНС України в Київській області повідомили, що заявок від міста на оповіщення гучномовцями не отримували. Окрім того, рятувальники не їздитимуть Броварами задля сповіщення людей про тривогу під час кожного вимикання світла, бо не мають таких можливостей.

"На вулиці Київській сигнал повітряної тривоги чутно та працює мобільний зв'язок навіть під час відключення світла. Але в наших будинках інша проблема — коли вимикають світло, не працює нічого: ані ліфти, ані водопостачання, не можна приготувати їжу, адже будинок повністю на електриці. З 25-го поверху важко йти пішки, навіть до укриття, але страшніше — застрягнути в ліфті, коли не знаєш, о котрій годині точно вимкнуть світло", — розповіла порталу "Коментарі" мешканка Броварів.

Мешканцям Броварів радять написати звернення до місцевої влади, зокрема у відділ із питань надзвичайних ситуацій, з проханням поставити потужніший ревун та вирішити проблему з перебоями в подачі сигналу повітряної тривоги, а енергетикам — з графіками відключення світла.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Броварах система оповіщення про повітряну тривогу збільшилася ще на одну додатково встановлену сирену. Працівники КП "Бровари-Благоустрій" змонтували додатковий пристрій системи оповіщення з ревуном для сповіщення про повітряні тривоги. Додаткову сирену в Броварах встановили в районі "Епіцентру".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися