У Києві суддя «через релігійні переконання» відмовилась подавати е-декларацію

Судді, яка відмовилась подавати е-декларацію, оголосили підозру

Судді, яка відмовилась подавати е-декларацію "через релігійні переконання", оголосили підозру. Про це повідомляє НАЗК.

Суддя Київського окружного адміністративного суду подала до НАЗК паперову декларацію. Це вона пояснила тим, що релігія не дозволяє їй оформити електронний підпис. Відповідно, без підпису вона не змогла подати е-декларацію.

НАЗК відмовилося приймати таку декларацію, адже Закон України "Про запобігання корупції" передбачає єдиний для всіх формат подання декларації — в електронній формі через Реєстр декларацій.

Відомо, що суддя подавала позов до НАЗК в Окружний адміністративний суд міста Києва (ОАСК) та вимагала прийняти декларації в паперовому вигляді. Тоді ОАСК вирішив безпідставно задовольнити цей позов.

НАЗК оскаржило таке рішення в апеляційному суді. Шостий апеляційний адміністративний суд підтримав позицію НАЗК про те, що наявність релігійних переконань не може бути підставою для неподання декларації в електронному вигляді.

У Києві СБУ викрила викладачку, що поширювала проросійські наративи. За результатами досудового розслідування, жінка підтримувала зв’язки з військовослужбовцем Федеральної служби охорони РФ та працівниками т.зв. "міністерства освіти ДНР". Викладачка створила та адмініструвала кілька анонімних інформаційних ресурсів в соціальних мережах та месенджерах. В них вона публікувала надані їй матеріали з проросійськими наративами, які дискредитували українську владу та Збройні Сили України. Про це повідомляють "Коментарі".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися