У Києві пройде марш націоналістів

Захід проведуть незважаючи на карантин

У Києві завтра, 14 жовтня, відбудеться традиційна хода націоналістів з нагоди чергової річниці створення Української Повстанської Армії (УПА). Про це стало відомо з анонсу події, яке організатори опублікували в соціальній мережі Facebook, передає 44.ua.

Так, згідно з планами націоналістів, учасників запрошують до 14:00 до пам'ятника Тарасу Шевченку. Початок маршу заявлено на 16:00 - тоді ряд патріотичних і ветеранських організацій пройдуть по бульвару Тараса Шевченка та Хрещатиком до Європейської площі, де відбудеться урочистий мітинг та концерт групи "Кому Вниз".

Відзначимо, що в Києві з 12 жовтня діють правила "помаранчевої" зони карантину через пандемію COVID-19, згідно з якими в столиці заборонені масові збори понад 100 осіб. Однак в міській раді не будуть перешкоджати проведенню маршу в Києві в умовах карантину. Влада послалася на статтю 39 Конституції України. У ній йде мова про свободу масових зібрань, включаючи акції та мітинги.

Як повідомляв портал "Коментарі", раніше діпломати Польщі та Ізраїлю в Україні висловили претензії щодо муніципальної влади в Україні в зв'язку з лояльністю по відношенню до проведення маршів ОУН-УПА на 111-й день народження лідера першого націоналістичного руху Степана Бандери.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися