Відключення світла у Києві: у Yasno розповіли, чому погано працює мобільний зв'язок

Стало відомо, чому під час аварійних та планових відключень електроенергії в українській столиці спостерігаються перебої з мобільним зв'язком

Стало відомо, чому під час аварійних та планових відключень електроенергії в українській столиці спостерігаються перебої з мобільним зв'язком. Про це стало відомо із коментаря, який дав генеральний директор енергетичної компанії-постачальника Yasno Сергій Коваленко.

За його словами, під час відключення світла мобільні оператори не відключаються, проте безліч антен розташовані в житлових будинках та мережах житлових будинків. Він зазначив, що коли відключається світла в будинках, то відключаються й антени разом із зв'язком.

Коваленко заявив, що не всі антени обладнані автономним джерелом живлення – рішення за операторами, які варто забезпечити харчування антен, вишок та серверів.

Нагадаємо, що через удари російських окупантів по критичній інфраструктурі відключення світла на території Київської області можуть тривати до двох тижнів — це найгірший сценарій розвитку подій, які розглядають влада. Про це повідомив голова Київської ОВ Олексій Кулеба в інтерв'ю Hromadske.

За його словами, все залежатиме від того, які ушкодження буде завдано інфраструктурі. Він зазначив, що якщо будуть настільки серйозні пошкодження, які вимагатимуть відновлення протягом двох тижнів, то доведеться протриматися два тижні.

"Якщо будуть інші пошкодження, то процес ремонту може зайняти більше часу або навпаки менше. На жаль, у нас такий ворог, що важко передбачити умови поразки. Тобто реальна загроза, що ми на строк до двох тижнів можемо опинитися без світла. І ми вже готуємося до цього", - сказав Кулеба.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Пётр

11 листопада 2022, 06:21

Некоторые интернет провайдеры перестают работать ещё за 10 минут до отключения электроэнергии, мобильный интернет ещё работает. Это скорее всего потому что они выключают сервера до отключения электроэнергии. У меня интернет САНЛАЙН и он иногда так делает.

Саня

5 листопада 2022, 19:46

Так идите вы пидары и воюйте а не сидите и крадете и ведете страну к краху полному! И есть же у нас дураки которые идут за ети морды воевать что бы им жилось ахуенно!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися