Що робити, якщо застрягли у ліфті під час відключень: поради для киян

КМДА закликає киян не користуватися ліфтами у періоди відключень електрики у будинку

Мешканців столиці для їхньої безпеки та комфорту закликають не користуватися ліфтами у періоди стабілізаційних відключень електропостачання у будинку. Про це повідомляє КМДА.

"Оскільки можливі певні відхилення від графіків, варто планувати свій час так, щоб перестати користуватися ліфтами за 30-40 хвилин до початку відключення", - йдеться у повідомленні.

У Департаменті муніципальної безпеки розповіли, що через аварійні та стабілізаційні відключення світла у Києві збільшилась кількість викликів на деблокування дверей ліфтової кабіни.

Рятувальники нагадують мешканцям Києва правила, яких слід дотримуватися, якщо "застрягли" у ліфті. З порадами можна ознайомитися на наступному фото.

У Києві мешканці ЖК розмістили у ліфті "набір виживання" на випадок відключення світла. В одному з ЖК Києва жителі залишили "набір виживання" у ліфті. Він може знадобитися, якщо хтось опиниться в ліфті під час відключення світла.

"Росіяни хочуть нас тероризувати. Якби ж вони знали. Ми сильніші, ніж будь-коли", – прокоментувала мешканка будинку.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Олег

6 листопада 2022, 14:21

Пётр , такие аккумуляторы стоят у очень малого колличества лифтов,так как в основном это отдельно оплачиваемая опция,а у нас в жилом фонде устанавливается обычно самые дешёвые модели.

Пётр

6 листопада 2022, 12:53

На фото лифт новой конструкции, почти все такие лифты имеют аварийное аккумуляторное електропитание. Один аккумулятор стоит на верху кабины, он служит для открытия двери, и ещё минимум два в машинном отделении. Аккумуляторы полагается менять раз в два-три года, но до войны их состояние не проверяли, да и сейчас на их замену может не быть денег. Жильцы могут сами собрать деньги на замену аккумуляторов, цена на один лифт будет не более 2000 гривен, все зависит от типа лифта.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися