У кожному районі Києва облаштують по 100 пунктів обігріву

До початку зими буде сформовано близько тисячі пунктів обігріву

У кожному районі Києва підготують в середньому по 100 пунктів обігріву на випадок критичних пошкоджень системи опалення взимку. Про це повідомляє директор Департаменту муніципальної безпеки Роман Ткачук.

"У зв’язку із агресією рф ми маємо пошкодження системи енергопостачання нашої держави. Тому готуємось до складної зими. За дорученням мера Києва Віталія Кличка до початку зими буде сформовано близько тисячі пунктів обігріву. У кожному районі – приблизно по 100 пунктів. Усі вони будуть облаштовані на базі соціальних об’єктів", - зазначив Роман Ткачук.

Пункти обігріву забезпечать всім необхідним: теплом, освітленням, їдальнями, санвузлами, теплим одягом та ковдрами, місцями для відпочинку. У будівлях наявні укриття, куди можна спуститися у випадку повітряної тривоги.

До Києва везуть теплові гармати, - Віталій Кличко. На випадок відсутності в будинках Києва електрики та опалення через російські обстріли міська влада Києва готується забезпечувати мешканців теплом у різні способи. В тому числі за допомогою теплових гармат.

Тепловими гарматами називають пересувні обігрівачі, які створюють потужний потік гарячого повітря за допомогою нагрівального елемента та вентилятора. Потужні теплові гармати використовують для обігріву великих приміщень та напіввідкритих просторів, повідомляють "Коментарі".

У КМДА розглядають найгірший сценарій подій: повну відсутність світла, води та тепла, передають "Коментарі".

"Через ракетні атаки агресора на об’єкти критичної інфраструктури розглядаємо різні сценарії розвитку подій. Найгірший – коли взагалі не буде електроенергії, водо- та теплопостачання. На цей випадок більше тисячі пунктів обігріву в нашому місті ми готуємо", - йдеться у повідомленні.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися