У Yasno пояснили, чому у новобудовах Києва не відключають світло

В енергетичній компанії-постачальнику Yasno пояснили, чому у деяких новобудовах української столиці не відключають електроенергію

В енергетичній компанії-постачальнику Yasno пояснили, чому у деяких новобудовах української столиці не відключають електроенергію. Про це стало відомо із заяви генерального директора компанії Сергія Коваленка.

За його словами, кияни скаржаться, що не можуть знайти деякі адреси новобудов у графіку, світло відключають хаотично та надовго. Це тому, що за документами ці будинки й досі будмайданчики. Для будмайданчиків графік відключень жорсткіший, тому що вони є промоб'єктами.

Він зазначив, що коли девелопери починають будувати будинок, вони підключають його до електромережі як будмайданчик. Після завершення будівництва його мають підключити до постійної схеми живлення. Власники квартир мають укласти договори з оператором системи розподілу, і лише після цього – із YASNO. Але деякі компанії нехтують цим кроком.

Нагадаємо, що у київському метрополітені почалися часткові відключення електроенергії через удари російських окупантів по критичній інфраструктурі — причиною стала необхідність економії. Про це стало відомо із коментаря, який дав заступник директора Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Віталій Осьмак.

За його словами, окрім економії електроенергії у підземці також було зменшено інтервал руху поїздів, проте метро працюватиме навіть в умовах віялових відключень світла у Києві.

Читайте также