Єврокомісія офіційно пропонує допомогти Києву на 18 млрд євро в 2023 році

Відповідне рішення оголосив у Брюсселі виконавчий віцепрезидент Єврокомісії

Єврокомісія офіційно пропонує надати Києву в 2023 році до 18 млрд євро макрофінансової підтримки. Про це повідомляє інформаційне агентство “Інтерфакс-Україна”.

Пропозиція діятиме у новому форматі макрофінансової підтримки для стабільного забезпечення життєдіяльності державних функцій під час війни.

Відповідне рішення на пресконференції у Брюсселі оголосив виконавчий віцепрезидент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс.

Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн прокоментувала ситуацію: "ЄС, як і раніше, солідарний з Україною. Ми пропонуємо пакет підтримки у розмірі 18 мільярдів євро на 2023 рік, фінансуючи регулярними траншами, щоб допомогти відновити у короткостроковій перспективі та зміцнити інститути. Підготовка ґрунту для реконструкції України у її просуванні шляхом ЄС".

Президент Німеччини Штайнмаєр прибув до Києва: обіцяв допомогу, зокрема військову. Про це повідомили "Коментарі".

"Моє послання українцям таке: ми не тільки стоїмо поряд з вами. Але ми продовжуватимемо підтримувати Україну – економічно, політично та у військовому відношенні", – заявив він.

Зеленський отримав "Оскар": у Києві Шон Пенн передав Президенту статуетку. Володимир Зеленський зустрівся у Києві з американським актором, кінорежисером, сценаристом і продюсером Шоном Пенном. Митець привіз свою статуетку "Оскар" і передав її Президентові, пишуть "Коментарі".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися