У Києві в районі метро "Лісова" перейменували вулицю на честь убитої активістки Гандзюк

У Деснянському районі української столиці в районі станції метрополітену "Лісова" перейменували вулицю Біломорську на честь убитої активістки Катерини Гандзюк

У Деснянському районі української столиці в районі станції метрополітену "Лісова" перейменували вулицю Біломорську на честь убитої активістки Катерини Гандзюк. Про це стало відомо із повідомлення, яке опублікував міський голова Києва Віталій Кличко у соціальних мережах.

За його словами, на засіданні Київської міської ради 10 листопада депутати перейменували низку топонімів, зокрема вулицю Біломорську. Раніше перейменування підтримали громадяни через електронне голосування.

Довідка: Катерина Гандзюк – український громадський та політичний діяч, депутат Херсонської обласної ради V скликання та Херсонської міської ради VI скликання, в.о. керуючого справами виконавчого комітету Херсонської міськради, радниця мера Херсона, національна волонтер ООН, аспірантка Національної академії державного управління при Президентові України, громадська активістка у сфері доступу до публічної інформації, координатор Центру політичних студій та аналітики у Херсонській області.

Загинула внаслідок нападу, який стався 31 липня 2018 року.

Напад на Гандзюк та відсутність результатів розслідування дали початок всеукраїнській акції "Хто замовив Катю Гандзюк?" — повідомлення, графіті та банери цього змісту з'явилися на сторінках соцмереж, стінах будинків та трибунах стадіонів України.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися