Російську мову повністю виключили з навчальних програм у Києві: що потрібно знати

В українській столиці повністю виключили російську мову з навчальної програми освітніх закладів

В українській столиці повністю виключили російську мову із навчальної програми освітніх закладів. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою Київської міської ради.

Відомо, що у столиці повністю виключили російську мову з навчальних програм комунальних закладів дошкільної та загальної середньої освіти.

Таке рішення було ухвалено 10 листопада, на пленарному засіданні Київської міської ради 64 депутатами.

За словами депутата Київської міської ради, голови постійної комісії з питань освіти та науки, сім'ї, молоді та спорту Вадима Васильчука, в умовах війни з РФ недоцільно та неправильно проведення навчального процесу та вивчення російської мови в установах дошкільної та загальної середньої освіти, що належать до комунальної власності.

Нагадаємо, що в округ українській столиці на території Київської області будують систему глибокоешелонованої оборони на випадок повторної атаки російських окупантів із північного напрямку. Про це стало відомо із повідомлення, яке опублікував голова Київської ОВ Олексій Кулеба.

За його словами, разом із командувачем угрупуванням оборони Києва Олександром Павлюком він перевірив роботи з удосконалення ешелонованої оборони регіону.

Він зазначив, що проінспектував обладнання позиції. Кулеба заявив, що військові забезпечуються всім необхідним - оснащенням, технікою та спеціальними засобами.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися