«Райська яблуня»: найстарішу яблуню Києва оголосили ботанічною пам’яткою природи

Міська влада створює сприятливі умови для збереження унікальних природних об'єктів

У Солом’янському районі 160-річну яблуню на проспекті Перемоги, 37 оголосили ботанічною пам'яткою природи місцевого значення "Райська яблуня". Про це повідомляє Київська міська рада.

"Райська яблуня" є найстарішою на території міста Києва.

"Дерево має історичну, екологічну та естетичну цінність. Обхват яблуні складає 2,2 метра, а висота – 10 метрів. Необхідно надати дереву природоохоронну категорію з метою збереження знакового багатовікового насадження, яке є складовою екосистеми столиці та повинно отримувати своєчасний догляд", – зазначив депутат Київської міської ради Денис Москаль.

Депутат додав, що міська влада створює сприятливі умови для збереження унікальних природних об'єктів, зокрема цінних рослин.

У Києві озеленили Голосіївський парк: висадили алею дубів та магнолій (ФОТО). У Голосіївському парку імені Максима Рильського у Києві висадили дуби та магнолії. Про це повідомляє КО "Київзеленбуд", передають "Коментарі".

"Величні дуби й тендітні магнолії висадили у Голосіївському парку імені Максима Рильського. Поруч із зеленим лабіринтом висадили 14 дерев: 7 дубів черешчатих і 7 магнолій", - йдеться у повідомленні.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися