Мешканці Києва вимагають ввести контроль за відключеннями світла

Вимоги виклали в петиції до столичної влади

Від столичної влади вимагають ввести у Києві контроль за відключеннями електроенергії та інших комунальних послуг. Відповідна петиція зареєстрована на офіційному сайті Київської міської ради, передають "Коментарі".

Авторка петиції №11447 Лана Воронцова обурена тим, що графіки стабілізаційних відключень, що розробили компанії ДТЕК з Yasno, не працюють.

"Нас закликають планувати наш день з урахуванням графіків та використовувати електроенергію економно. Але все не так добре, як могло б здаватися. Так, у нас є  графіки відключення світла. Але вони не працюють так, як повинні. Відключають електроенергію по графіку аж бігом, але вмикають з затримкою від графіку на годину-дві і більше. Без причин, без попереджень. І це ненормально!" — заявила Воронцова.

За її словами, у Києві також є проблеми з гарячим водопостачанням, бо у багатьох киян його просто немає роками.

"І навряд чи наші депутати та інша влада сидить без світла і води так, як ми. Без змоги нормально приготувати їсти та зберегти ту їжу від псування, помитися, вчитися та працювати. Бо у них є можливість придбати дорогі генератори, у них не пропадає так вода і в них є гроші, на відміну від звичайних людей, у котрих грошей вистачає лише щоб звести кінці з кінцями, а не купляти дорогі генератори та інше", — йдеться в зверненні до столичної влади.

В петиції авторка закликала провести всі необхідні перевірки та ввести контроль за виконанням робіт комунальними службами, а також контроль за їхньою загальною роботою.

"Будуть відключення за графіком та гаряча вода – буде менше та економніше споживання електроенергії, хоча б с тієї сторони, що не треба буде включати бойлери (або електрочайник багато разів) та заряджати потужні акумулятори. Війна війною, але базові потреби людей ніхто не відміняв. Адже ці самі люди допомагають країні та підтримують нашу армію не тільки податками, але й донатами", — підсумувала Воронцова.

Збір підписів на підтримку петиції триває. Для розгляду звернення мером Києва Віталієм Кличком необхідно зібрати шість тисяч голосів.

Читайте также