У Yasno розповіли, за яким алгоритмом у Києві відключають світло

В енергетичній компанії-постачальнику Yasno розповіли про те, яким алгоритмом йдуть відключення електроенергії в українській столиці.

В енергетичній компанії-постачальнику Yasno розповіли про те, яким алгоритмом йдуть відключення електроенергії в українській столиці. Про це стало відомо з повідомлення, опублікованого генеральним директором Yasno Сергієм Коваленком у соціальних мережах.

За його словами, коли енергетики розробляли графіки стабілізаційних відключень, то враховували всі райони Києва. У столиці кожну з трьох груп розбили на десять черг, щоб відключення відбувалися рівномірно. Ці черги розраховувалися за потужністю.

“Тобто коли потрібно стабілізувати систему менш ніж на 250-270 МВт, то відключаються лише певні черги всередині групи. Причому, припустимо, якщо зранку відключали 1-5 чергу, то ввечері – 6-10, завтра – можуть 3-8 тощо”, – пояснив Коваленко.

Він зазначив, що фахівці прораховують середній час без світла кожної черги, щоб не було перекосів, коли в одних світло вимикають набагато частіше, ніж в інших.

Нагадаємо, що у національній енергетичній компанії "Укренерго" розповіли, чому в українській столиці стали частіше відключати електроенергію останнім часом. Про це стало відомо із коментаря голови правління компанії Володимира Кудрицького, який він дав в ефірі національного телемарафону.

За його словами, російські окупанти серйозно пошкодили один із ключових енергетичних об'єктів — це вплинуло на харчування низки областей, зокрема Києва та Київської області, де застосовують планові, а іноді й аварійні відключення.

Він зазначив, що планові відключення триватимуть у Києві та області, доки відновлюватиметься можливість передачі електроенергії з інших регіонів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Ольга

16 листопада 2022, 22:17

Гость., Представляю, как впишеться печка в малогабаритную квартиру, да и дрова где то хранить надо, не на балконе же, отсьіреть могут

Ольга

16 листопада 2022, 22:14

Николай, до войн і как то не обращала внимания на многие бьітовьіе вещи. А сейчас поняла, какое великое благо газовая плита

Ольга

16 листопада 2022, 22:10

На паперу воно може й так. А в реалі, на прикладі свого мікрорайону - Київ, Чупринки 3, Тампере 8а,8б,10,12,12а,12б,14- ''привільовані'' будинки, коли навкруги все світиться по повній програмі, то в них виключають. Ще не можу зрозуміти ''економії'' на вуличних ліхтарях. Проспект Миру - на одній стороні ліхтарі вимкнено, на іншій світять через один, приглушено,як вимагає теперішня ситуація. Зате неподалік, на проспекті Соборності чи з обох сторін, чи з однієї, повна ілюмінація, як в операційній.

Василь

14 листопада 2022, 23:02

Брехуни. Деякі будинки вимикають на пару годин або не відключають зовсім, а інші вимикають на 12-14 годин за добу.

Гость.

14 листопада 2022, 13:44

Николай, Ваши мамы и бабушки готовили на печи . А вы чем лучше ?

Николай

14 листопада 2022, 09:15

А учитывали то, что в многих домах газовые плиты на кухнях, а у многих электрические. Так вот у кого газ горячую еду могут приготовить и при свечке, а у которых электрические плиты приготовить и при свечке не смогут

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися